Blog
•• Chemie v kosmetice •• Konzervační látky - nutné zlo?
                            
                                                                                            
                    
            
 Konzervanty do kosmetiky a jídla je přidáváme, aby zabíjely potenciálně nebezpečné mikroorganismy. Problém je, že i lidé jsou "organismy", jen o dost větší. Mohou na nás "jedovaté" konzervanty fungovat podobně jako na tyto malé breberky? Je třeba se konzervačních látek obávat? A lze vyrábět zcela nekonzervovanou kosmetiku?
                
                                        
                    Konzervanty do kosmetiky a jídla je přidáváme, aby zabíjely potenciálně nebezpečné mikroorganismy. Problém je, že i lidé jsou "organismy", jen o dost větší. Mohou na nás "jedovaté" konzervanty fungovat podobně jako na tyto malé breberky? Je třeba se konzervačních látek obávat? A lze vyrábět zcela nekonzervovanou kosmetiku? 
                
                    
