Blog

Chemie v kosmetice #2: Konzervační látky - nutné zlo?

Chemie v kosmetice #2: Konzervační látky - nutné zlo? Konzervanty do kosmetiky a jídla je přidáváme, aby zabíjely potenciálně nebezpečné mikroorganismy. Problém je, že i lidé jsou "organismy", jen o dost větší. Mohou na nás "jedovaté" konzervanty fungovat podobně jako na tyto malé breberky? Je třeba se konzervačních látek obávat? A lze vyrábět zcela nekonzervovanou kosmetiku?

Čtěte více...

Vyznáte se ve složení kosmetiky? Aneb rychlý průvodce, jak z etikety poznat chemii vs. přírodu

Vyznáte se ve složení kosmetiky? Aneb rychlý průvodce, jak z etikety poznat chemii vs. přírodu Etikety kosmetických přípravků někdy více připomínají učebnici chemie než něco, co by mělo zákazníkům pomoci v rozhodování se při koupi. Malá písmenka, nesrozumitelné názvy použitých surovin a další nepříjemnosti nejsou ničím výjimečným. Pojďme se společně podívat na to, jak se i jako nechemik orientovat v informacích, které si můžete přečíst na kosmetice.

Čtěte více...

  • 1
  • 2
Ať se Vám neukazují hlouposti!

Pomozte nám, aby byl náš web co nejužitečnější. Používáme k tomu cookies - malé soubory, které se dočasně ukládají v prohlížeči. Je jen na Vás, jak je nastavíte. Co je ale jisté: stejně jako ve všech dalších oblastech zacházíme i s Vašimi daty citlivě a eticky ♡

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

POVINNÉ cookies zajišťují, aby byla webová stránka použitelná. Web bez nich nemůže fungovat správně, proto jsou ze zákona "před-povolené".

FUNKČNÍ cookies zajistí, že se Vám s našimi stránkami bude pracovat lépe: web si Vás díky nim zapamatuje, příště tak bude moci například předvyplnit to, co jste už jednou zadali.

ANALYTICKÉ cookies nám pomáhají, abychom porozuměli, jak používáte tyto stránky. Sbírají a sdělují nám cenné informace - to vše ale ANONYMNĚ.

MARKETINGOVÉ cookies nám umožňují zobrazovat Vám na platformách, kde se vyskytujeme, takovou reklamu, která bude dávat smysl. Jestli Vás zajímá přírodní kosmetika, jejich odsouhlasením nám umožníte třeba to, abychom Vás mohli upozornit na nejnovější článek na našem blogu.

 

Přihlášení